JAMAN

Hij mag dan tegenwoordig wel in Kampen wonen, maar Deventer zit bij Jaman (Jan Willem van Engelen) in het bloed. De zanger groeide op in volksbuurt de Rivierenwijk, was een straatschoffie, maar vond een uitweg in de muziek. Een kruiwagen had hij niet; alles deed Jaman op eigen kracht. En met resultaat. Hij is min of meer buiten het zicht van de reguliere media uitgegroeid tot een grote naam in de wereld van de Nederlandstalige muziek.

 

Maar Jaman vindt het tijd voor een volgende stap in zijn carrière en daarom heeft hij Lukassen ingeschakeld, zodat wij voor hem de boekingen kunnen verzorgen. “Ik heb een klik met de mensen bij Lukassen. Een warme familie. Ze doen ook het Mega Piraten Festijn, daar heb ik twaalf keer mogen staan. En daar hoop ik er meer van mogen te doen.”
Jaman, zingt al van jongs af aan. Op zijn zesde beklom hij tijdens een buurtfeestje het podium om Danny de Munks hit ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ te zingen. Het was voor hem een eyeopener. Zingen en entertainen; dat moest zijn professie worden. Hij werd een frequente gast in cafeetjes, buurthuizen en kantines en bouwde langzaam maar zeker zijn carrière uit. Inmiddels heeft hij vele succesvolle nummers uitgebracht, waaronder ‘Gewoon weer opnieuw’, ‘Spoken bestaan niet’ en ‘Altijd altijd’.
Zijn muziek? Daar kunnen we kort over zijn: Nederlandstalig. Maar dan wel met zonnige pop- en reggae-invloeden. Want hij is een enorme fan van UB40 en Boy George. “Optreden doe ik overal. Ik heb geen podium nodig, een stoel is ook goed.”
Jaman, herkenbaar aan zijn witte pet, is nooit vergeten waar hij vandaan komt. Hij werkte mee aan verschillende projecten (waaronder ook van GA Eagles) om jongeren uit achterstandsmilieus te helpen. “Ik kom uit een moeilijke wijk en ik wil laten zien dat het ook anders kan”, zegt hij. “Ik was zelf ook een jongetje dat nooit een kans kreeg. Met muziek lukte het wel. Een gimmick of wat dan ook heb ik niet echt. Ja, die witte pet. Die hoort bij me. Met dat Ciske de Rat randje, want dat was ik, eronder.”

 Prijs € 1495 ,- excl btw

1x30 minuten 

M set
BOEKEN
Jaman boeken of inhuren bij entertainmentbureau Fun Factor Events


 
 
E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn