Entertainment boekt u bij Fun factor event
 

Peter Beense

  • peter
  • peterbeense_pers

Volkszanger Peter Beense werd onlangs tijdens “Holland Zingt Hazes” op de bühne geflankeerd door.. rockzangeres Anouk! Deze uiterst verrassende combinatie dook eind vorig jaar op verzoek van de zangeres een Amsterdamse kroeg in.

Tot groot enthousiasme van het aanwezige volk, brachten Anouk en Peter daar de Hazes-klassieker ‘Een Beetje Verliefd’ ten gehore. Dit in aanloop naar hun succesvolle optredens bij “Holland Zingt Hazes”, kort geleden in het Ziggo Dome.

Al meer dan 30 jaar is Peter Beense dé vertolker van het Hollandse feest- en levensliedgenre en dit doet hij met die zo kenmerkende en vertrouwde volkse Amsterdamse inslag. Recente singles als ‘365  Dagen Feest’, ‘Ik Hou Van Jou’, ‘Ik Voel Me Heerlijk’ en ‘Voor Geen Goud’ zetten kroegen, feestzalen en pleinen compleet op z’n kop.

In 1985 laat de dan 22-jarige Peter Beense voor het eerst landelijk van zich horen. Hij breekt door met de single “mijn donkerbruine broeder“, haalt de tipparade en treedt op in Chiel Montagnes Op volle toeren.In 1995 bestormt Peter opnieuw de hitparade. Samen met Ronald, ook een zingende kastelein, zingt hij “Ay ay ay Ajax“. Het museumplein barst uit haar voegen bij de huldiging van Ajax als wereldkampioen. Daar treedt Peter op voor ruim 200.000 mensen. Hij is de eerste niet-voetballende artiest die zingt op de middenstip van de Amsterdamse Arena.

In 2004 geeft hij zijn eerste, en tevens binnen een half uur uitverkochte, concert in theater Carré. Bij de herdenkingsdienst van André vestigt deze Amsterdammer met zijn toegankelijke geluid definitief zijn naam bij het grote publiek. Zijn concerten in de Heineken Music Hall zijn een jaarlijks terugkerend en uitverkocht feest.

Naast de reeds genoemde hits, is Peter bekend van de nummers: “Mijn kleine meid“, “Leve de lol“, “N goede vriend” (samen met Harry Slinger), “Amore“, “Fiësta“, “Ga met me mee“, “Partytime” , “Ga nu maar weg” en natuurlijk “Laat ze maar lullen“.

Zijn nieuwe single ‘Nu Weet Ik Wat Liefde Is’ kan moeiteloos aan dat rijtje worden toegevoegd. Frank Verkooyen en Femke Reuvers schreven de tekst van deze track. Peter had aangegeven dat hij in de lijn van ‘Wat Ik Je Zeggen Wil’ een typische Amsterdamse uptempo plaat met een lekkere disco feel wilde uitbrengen. Hierop is Frank Verkooyen aan de slag gegaan met een melodie en arrangementen met als klinkend resultaat ‘Nu Weet Ik Wat Liefde Is’.

Peter werkt ondertussen toe naar de release van 2CD-box later dit jaar met hierop al zijn hits maar ook veel nieuwe nummers.

Prijs

€2395,- excl. BUMA & BTW
Optreden van 1 x 30 minuten
Inclusief geluid t/m 300 personen of M-set