George Baker

  • George-Baker-Boeken

De muziek van George Baker  zijn hits gebruikt in populaire films of commercials.


George Baker boeken voor uw feest evenement? Boek hem bij Fun factor events!
Entertainment boekt u bij Fun factor events! Vraag vrijblijvend een offerte aan.


Tom Jones scoorde bijvoorbeeld een nummer één-hit in onder andere Engeland met ‘Little Green Bag’: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren. En ‘Una Paloma Blanca‘ werd in 2008 gebruikt in de internationale kaskraker ‘The Kiterunner’. De single haalde hierdoor wederom meerdere hitlijsten.

Het begon allemaal in 1967 toen George Baker solliciteerde als zanger bij de band ‘Soul Invention’. In die tijd ontdekte hij zijn talent voor het schrijven van liedjes. Toen de band in 1969 bij het toenmalige platenlabel Negram een geslaagde auditie deed, werden er een drietal composities van zijn hand opgenomen. Eén daarvan was het legendarische ‘Little Green Bag’, de eerste hit van de band, inmiddels omgedoopt tot George Baker Selection. ‘Little Green Bag’ bereikte de 5e plaats in de US Billboard Top 100. In 1975 verscheen de single ‘Una Paloma Blanca’, opnieuw een wereldhit met een totale verkoop van ongeveer negen miljoen exemplaren.

Zowel ‘Una Paloma Blanca’ als ‘Little Green Bag’ zijn tot op de dag van vandaag wereldwijde evergreens. Andere grote hits volgden, maar in 1978 viel het doek voor de groep, na de verkoop van meer dan 20 miljoen platen en vele duizenden optredens.

In 1985 richtte George een nieuwe Selection op. Het was meteen raak: er werd een dikke hit behaald met ‘Santa Lucia by night’. Nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat ook de tweede Selection in 1989 uit elkaar ging. George focust zich vanaf dat moment definitief op zijn solocarrière. George Baker is nog altijd even actief als voorheen. Zo deed hij de afgelopen jaren honderden optredens in Nederland, België en Duitsland. Negen jaar na de release van het album Flasback kwam in november 2009 het nieuwe album Lonely Boy uit. George: “Het repertoire sluit naadloos aan bij de liedjes die ik in de jaren ‘70 produceerde, een beetje back to basics dus.”

In 2011 doet George Baker samen met onder andere Peter Koelewijn, Anita Meyer, Do en Glennis Grace mee aan het populaire televisie programma ‘De Beste Zangers van Nederland‘.

Prijs op aanvraag


Optreden van 1 x 30 minuten inclusief geluid tot maximaal 750 personen of inprikken op aanwezig geluid. 

Gage met band
Optreden van 1 x 50 minuten inclusief geluid.

E-mailen