thomas berge boeken bij fun factor events

  • thomasberge1Wie rekent, kan in de war raken. Thomas Berge (artiestennaam van Chiel Ottink) is geboren in 1990, maar staat toch al bijna vijftien jaar op de Nederlandse podia.

Thomas Berge boeken voor uw feest evenement? Boek hem bij Fun factor events!
Entertainment boekt u bij Fun factor events! Vraag vrijblijvend een offerte aan.


Dat heb je als je op je twaalfde begint. Als scholier stond hij al in het spotlicht bij theatergroepen en kinderkoren, maar zodra zijn eerste single in 2002 een succes werd, was het hek van de dam.

Hij sleepte als vijftienjarige de aanmoedigingsprijs de Zilveren Harp  in de wacht, hij  trad met De Toppers op in de Amsterdam Arena en stond meerdere malen voor zijn eigen publiek in een uitverkochte Heineken Music Hall. Ook had Thomas zijn eigen realitysoap op tv en zagen miljoenen kijkers hem in het tv-evenement ‘The Passion’. Nadat hij in het programma ‘De beste zangers van Nederland’ het Gordon-succes ‘Kon ik maar even bij je zijn’ had vertolkt, raadde Gordon hem aan om dit nummer zelf ook uit te brengen. Een stap met grote gevolgen, want het leverde Thomas Berge zijn eerste nummer één hit op.

Hij is veranderd, vindt hij zelf. Thomas Berge blijkt niet meer de jongen die vrijblijvend in de wereld stond, maar is nu vooral de man die leeft voor zijn vriendin en zijn zoontje. ,,Dat hoor je terug in de liedjes die ik schrijf. Het optimisme van vroeger is gebleven, maar mijn teksten hebben nu een diepere laag.’’

Thomas Berge heeft zich uiteraard ontwikkeld als artiest en muzikant nadat hij als kind al zijn eerste stappen op de Nederlandse podia zette. Enkele jaren geleden legde hij zich toe op het schrijven van eigen songs. Een logische stap, na jaren lang zijn stem te hebben uitgeleend aan teksten en liedjes van andere componisten en auteurs. Thomas Berge is niet enkel zelfvoorzienend in zijn repertoire, ook andere artiesten maken graag  gebruik van zijn gave als auteur en componist. Zo heeft Thomas een aandeel in de hit “Leef!” van Andre Hazes Junior.

‘IK WIL NIET DAT JE GAAT’ is de titel van de nieuwste single van Thomas Berge; een vrolijke, zomerse uptempo plaat.  De reacties zijn lovend bij diverse radio- en TV-stations.

Prijs op aanvraag


Optreden van 1 x 30 minuten inclusief monitorset of geluid tot max. 250 personen

E-mailen